Wie ben ik?

IK BEN CYRIEL

Wie ben ik?

Een ‘gevaarlijke’ vraag. Gaat het om ‘wie ik denk dat ik ben’ of om ‘wie ik écht ben’?

Zal ik maar ontwijkend beantwoorden. Een man van 66 die té ver van zijn kleinkinderen weg woont om er mee de nodige zorg aan te besteden en tevens een man die weigert zijn ecologische voetafdruk buitenproportioneel op te drijven waardoor vliegtuigreizen naar Australië , de Falklands of Patagonië niet eens in hem opkomen, ook al zou dit financieel best mogelijk zijn. En dus opteer ik maar om elke dag met enthousiasme op te staan, rond mij te kijken en te zien ‘dat het goed is’.

Intussen ben ik ook een gepensioneerde vent wie het aan niets ontbreekt. En verder pendelend tussen Zottegem (België) en Ubachsberg ( Nederland). Zottegem waar ik een beetje de grondlegger ben van een inmiddels fijne leefgemeenschap en Ubachsberg, waar de liefde mij heeft naartoe gebracht en waar de liefde voor de prachtige omgeving me niet los laat.

En ook niet te vergeten: mijn ‘spirituele ‘ ontwikkeling. Jarenlang misdienaar ( niet misbruikt door de pastoor !) en er dan later maar lustig op los gefilosofeerd over ‘de zin van het leven’.  Beland bij boeken van o.a. Baghwan, Krishnamurti, Tolteekse wijsheden, Rumi, Gesprekken met God, Een Cursus In Wonderen en aanverwante boeken, Wayne Dyer, Louise Hay, Katie Byron en ga zo maar door …

Het wordt nu dus tijd dat ik mijn eigen verhaal schrijf en op zijn minst de wijsheden ga toepassen die ik van al die wijze mensen kreeg aangeboden.